16 st
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 3/4 dl socker
- 1 st äggula
- 200 gram smör
Vaniljkräm
- 1 1/2 dl mellangrädde
- 1 st äggula
- 2 tsk socker
- 1 msk potatismjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- Garnering :
- florsocker
Gör så här
- Pensla 16 hjärtformar väl med rumsvarmt smör.
- Blanda samman mjölsorterna med socker. Tillsätt äggula och matfett. Arbeta samman till en smidig deg, gärna i en matberedare
- Svep in degen i plastfolie och låt den ligga kallt och vila ca 1 timme.
- Blanda samtliga ingredienser, utom vaniljsockret, till vaniljkrämsfyllningen i en tjockbottnad kastrull. Låt alltsammans sjuda under omrörning tills krämen är tjock. Låt krämen kallna. Rör ner vaniljsocker i den kalla krämen och smaka av.
- Kavla ut degen ganska tjockt och klä formarna med drygt hälften av den. Fördela vaniljkrämen i formarna och täck dem med deglock. Tryck till kanterna.
- Ställ formarna på en bakplåt och grädda dem i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
- Stjälp försiktigt upp kakorna på ett plant underlag medan de fortfarande är varma.
- Sikta över florsocker strax innan servering. Kakorna går att frysa utan garnering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar