Ingredienser
Fyllning
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 st ägg
1 d lströsocker
75 g vit choklad
Till servering
Lättvispad grädde
300 g hallon
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 st ägg
1 d lströsocker
75 g vit choklad
Till servering
Lättvispad grädde
Gör så här
1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.2. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter. Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
3. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.
4. Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
5. Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över. Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.
6. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera på 250 ° i fyra minuter tills chokladen smält.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar