lördag 8 oktober 2011

Rabarbersmulpaj med hasselnötssmak

4-6 portioner

Ingredienser

700 g rabarber
¾ dl socker
1 msk potatismjöl

Smuldeg:
1 ½ dl vetemjöl
100 g hackade hasselnötter
1 dl socker
125 g smör, rumsvarmt

Gör så här

Sätt ugnen på 225º.
Skär rabarberstjälkarna i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda socker och potatismjöl och strö det över rabarberbitarna. Sätt in formen i ugnen i 10 minuter.
Blanda mjöl, nötter och socker i en skål. Tillsätt smöret och finfördela det med fingrarna till en smulig massa.
Fördela smuldegen över rabarbern och grädda tills pajen fått fin färg, ca 20 minuter.
Servera rabarberpajen med löst vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar