10 portioner
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
Skalet av 1 riven citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Fyllning:
1 ¼ dl naturell mjukost typ Philadelphia (eller ½ paket Wernerssons cream cheese)
1 dl Robertsson lemon curd
Garnering:
Florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg, socker och det rivna citronskalet pösigt. Koka upp vattnet, tillsätt och rör om. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt och vispa försiktigt. Häll i smörad och mjölad 1½ liters rund form. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt kakan svalna.
Dela kakan i två bottnar med en vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå. Täck med den andra halvan och tryck till lite. Kakan kan med fördel stå några timmar före servering. Pudra med florsocker precis innan den ska bjudas.
Vispa ägg, socker och det rivna citronskalet pösigt. Koka upp vattnet, tillsätt och rör om. Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt och vispa försiktigt. Häll i smörad och mjölad 1½ liters rund form. Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt kakan svalna.
Dela kakan i två bottnar med en vågtandad kniv. Bred ett lager ost och sedan ett lager lemon curd ovanpå. Täck med den andra halvan och tryck till lite. Kakan kan med fördel stå några timmar före servering. Pudra med florsocker precis innan den ska bjudas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar