fredag 7 oktober 2011

CHOKLADMAZARINER MED HALLON

Chokladmördeg3 dl mjöl
1 dl socker
3/4 dl kakao
150 gr kallt smör
Fyllning
300 gr mandelmassa
50 gr rumsvarmt smör
100 gr mörk choklad (marabou premium mörk med hallon)
2 ägg
2 tsk mjöl
1 krm salt
Glasyr
2 dl florsocker med chokladsmak
1½ msk vatten
några droppar hallonessens

Blanda ihop mjöl, socker och kakao.
Tärna smöret och arbeta ihop en kort stund i matberedare.
Plasta in degen och lägg i kylen i ca ½ - 1 timme.

Fyllning:
Riv mandelmassan. Arbeta ihop med smöret.
Smält chokladen i vattenbad och rör ner i mandelmassan.
Tillsätt 1 ägg i taget
Tillsätt till sist mjöl och salt och vispa ihop.
Smörj formar och tryck ut mördegen i.
skeda i fyllningen.
Grädda i 200* i nedre delen av ugnen i ca 12 min.
Låt svalna och stjälp sedan ur kakorna försiktigt ur formarna. ( det går även bra att göra dem i engångsformar, och då får de vara kvar i dem)

Glasyr
Rör ihop glasyren och bred på kakorna och låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar