fredag 7 oktober 2011

Limecheesecake med färska hallon

Limecheesecake med färska hallon

Ingredienser

12 bitar

200 g digestivekex
1 tsk malen ingefära
75 g smör, smält
Fyllning:
5 blad gelatin
400 g färskost av philadelphiatyp
150 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 lime, det yttersta gröna skalet, finrivet + saften av en lime
2 1/2 dl vispgrädde
färska hallon
myntablad
(ätliga blommor)

Gör så här

Kör kexen tillsammans med ingefäran till smul i en matberedare med knivarna monterade. Tillsätt smöret och blanda.
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform (24 cm i diameter) och häll kexblandningen däri. Tryck ut den till en jämn botten och grädda i cirka 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Låt svalna.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål i cirka 5 minuter. Lägg färskost, florsocker, vaniljsocker, limeskal och limesaft i en matberedare med vispen monterad (eller använd elvisp) och blanda noga. Tillsätt grädden och vispa tills det blir tjockt.
Lyft gelatinbladen ur vattnet och smält dem försiktigt i mikro eller vattenbad. Häll det smälta gelatinet i färskostblandningen och blanda ordentligt. Häll fyllningen på den avsvalnade digestivebottnen och släta till ytan. Låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
Lossa cheesecaken från springformens sidor med en vass kniv vid servering. Lägg upp på fat och dekorera med färska hallon, myntablad och någon ätlig blomma om du har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar