fredag 7 oktober 2011

långpannekaka med bär

 Den är godare om den är lite kladdig i mitten än om den bakats för länge.
Ca 20 bitar
Ingredienser

Snabb långpannekaka med bärKaka
2 st lime, finrivet skal, saften av en
250 gsmör
6 st ägg
7 dl strösocker
7 dl vetemjöl
4 dl bär, färska eller frysta

Garnering
Florsocker
Fina blad,
ev Serveras med
Glass eller grädde

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna.
3. Finriv limeskalet och pressa ut saften ur den ena limen.
4. Smält smöret i en kastrull.
5. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke i någon minut.
6. Tillsätt smör, mjöl, skal och saft av lime och rör till en jämn smet.
7. Häll smeten i formen och fördela bären ovanpå.
8. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Prova med sticka att kakan känns precis klar eller lite kladdig i mitten. Täck ev med folie mot slutet.
9. Låt svalna.
10. Pudra med florsocker.
11. Garnera eventuellt med lite fina blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar