fredag 7 oktober 2011

Hallonpaj med vit choklad:

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
200 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
3/4 msk potatismjöl
100 g vit choklad
25 g mandelspån

Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mjöl, socker och bakpulver. Låt degen svalna. Tryck ut degen i pajformen. Låt stå kallt i 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
Blanda hallon med socker och potatismjöl. Grov hacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalet och strö över chokladen och mandelspån.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 15-18 minuter.
Servera med en kula glass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar