10-12 portioner
Ingredienser
50 g smält smör
1 dl vatten
2 ägg
2 dl socker
Rivet citronskal från en citron
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Citronsaft från halva citronen
Glasyr:
4-5 dl florsocker
Citronsaft från en halv citron
2 msk kallt vatten
Gör så här
Smält smöret och blanda i vattnet, tillsätt citronsaften när det svalnat lite.
Vispa äggen och sockret till ett skum.
Blanda mjöl, bakpulver och citronskalet.
Tilsätt vätskan och rör om tills det blandats väl.
175 grader i vanlig ugn
150 grader i varmluftsugn
Sätt in formen i mitten på ugnen
Ca 35-40 minuter
När kakan svalnat häll på glasyren.
Vispa äggen och sockret till ett skum.
Blanda mjöl, bakpulver och citronskalet.
Tilsätt vätskan och rör om tills det blandats väl.
175 grader i vanlig ugn
150 grader i varmluftsugn
Sätt in formen i mitten på ugnen
Ca 35-40 minuter
När kakan svalnat häll på glasyren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar