lördag 8 oktober 2011

Hallonsuccéer

ca 50 kakor

Ingredienser
  • 265 g smör
  • 2 hg socker
  • 4 hg vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 krm vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 500 g hallonsylt

Gör så här

  1. Arbeta samman alla ingredienser, utom sylten, till en fast deg. Lägg plast över och ställ in i kylen minst 30 minuter.
  2. Skär bort en tredjedel av degen och kavla ut resten, ca 5 mm tjock, på ett bakplåtspapper. Bred på hallonsylten.
  3. Kavla ut resten av degen och sporra/skär smala remsor som läggs över sylten i ett snett rutmönster.
  4. Grädda på 225 grader i ca. 25 minuter, till rutmönstret är gyllenbrunt. Skär i rutor medan kakan är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar