4 portioner
Tillagningstid: 20 min.
25 g smör
3 msk strösocker
2 dl havregryn
Rårörda hallon
250 g frysta hallon, tinade
1 1/4 msk florsocker
Vaniljfluff:
2 äggulor
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
- Havrefras:
- Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
- Rårörda hallon:
- Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
- Vaniljfluff:
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
- Bottna fyra glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras.
- Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar