lördag 8 oktober 2011

Varm smörgåstårta

2 st hönökakor
smör
fyllning ett:
1 dl creme fraiche
½ dl chilisås
1 röd paprika
1 tsk tacokrydda
1½ dl riven ost

fyllningen två:
2 msk olivolja
2 msk chilisås
2 msk tomatpuré
basilika ,torkad
1 dl riven ost

Garnering:ca 3 st tomater
75 g fetaost
100 g salami
50 g rökt skinka
½ tärnad röd paprika
3 soltorkade tomater i bitar
1½ dl riven ost
10 st oliver
2 tsk pizzakrydda dvs oregano, basilika och mejram

Bred smör på den understa hönökaksskivan. Bred över blandningen gjord på creme fraiche och chilisås. Hacka paprikan och strö över den, häll över tacokryddan och riven ost.
Bred smör på den andra hönökaksskivan, båda sidor, lägg den över den första skivan. Bred över andra fyllningen bestående av olja, chilisås, tomatpuré och hackade oliver. Strö över riven ost.
Garnera med tomater i skivor, fetaost i skivor, salamin och skinkan, soltorkade tomater, tärnad paprika och den rivna osten, avsluta med oliverna.
In i ugnen på 200 grader ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar