10-12 bitar
Förberedelser ca 15 minuter
Tillagningstid ca 60 minuter
Tillagningstid ca 60 minuter
Ingredienser
- 2 ägg
- 3 dl farinsocker
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- ½ tsk ingefära
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl lingonsylt
- 1 dl Milda fraiche
- 1 dl Milda flytande margarin + 1 msk till formen
- 2 msk ströbröd eller vetemjöl till formen
- Fyllning och garnering :
- 2½ dl Milda Vaniljvisp
- 200 g Crème Bonjour Naturell
- ½ dl lingonsylt
- ½ dl frysta lingon
Gör så här
- Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, Milda Fraiche, lingonsylten och Milda flytande margarin i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 30–40 min, känn efter med en sticka om kakan är färdig.
- Stjälp upp kakan och låt svalna.
Fyllning och garnering
Gör så här
- Mjuka upp Crème Bonjour med hjälp av en gaffel.
- Dela den kalla kakan i två lika tjocka delar.
- Vispa Milda Vaniljvisp fluffigt och blanda med Crème Bonjour till en slät smet. Använd hälften av smeten som fyllning och den andra hälften till att bre över tårtan.
- Passera lingonsylten genom en finmaskig sil. Häll den släta lingonsylten en spritspåse. Spritsa mönster på tårtan och garnera med tinade lingon.
Bilden tagen ifrån: http://www.baka.se/recept/jultarta-med-smak-av-pepparkaka
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar