lördag 8 oktober 2011

Jultårta med smak av pepparkaka

10-12 bitar
Förberedelser ca 15 minuter
Tillagningstid ca 60 minuter

Ingredienser
  • 2 ägg
  • 3 dl farinsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk ingefära
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl lingonsylt
  • 1 dl Milda fraiche
  • 1 dl Milda flytande margarin + 1 msk till formen
  • 2 msk ströbröd eller vetemjöl till formen
  • Fyllning och garnering :
  • dl Milda Vaniljvisp
  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • ½ dl lingonsylt
  • ½ dl frysta lingon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en springform, 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen, Milda Fraiche, lingonsylten och Milda flytande margarin i äggsmeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen i 30–40 min, känn efter med en sticka om kakan är färdig.
  4. Stjälp upp kakan och låt svalna.

Fyllning och garnering

Gör så här

  1. Mjuka upp Crème Bonjour med hjälp av en gaffel.
  2. Dela den kalla kakan i två lika tjocka delar.
  3. Vispa Milda Vaniljvisp fluffigt och blanda med Crème Bonjour till en slät smet. Använd hälften av smeten som fyllning och den andra hälften till att bre över tårtan.
  4. Passera lingonsylten genom en finmaskig sil. Häll den släta lingonsylten en spritspåse. Spritsa mönster på tårtan och garnera med tinade lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar