ca 30 st
- 200 g Milda mat och bakmargarin
- 200 g mörk choklad
- 4 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk Kockens / Knorr kanel, malen
- 50 g valnötter
Gör så här
- 1. Sätt ugnen på 200°C. Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet på svag värme.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör ner mjölblandningen i äggsmetenoch sist chokladen.
3. Klä en liten långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Fördela nötterna i ett jämnt mönster över smeten.
4. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös.
5. Låt kakan svalna och bli rumstempererad. Skär kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar