lördag 8 oktober 2011

Kanelbrownies

ca 30 st
Ingredienser
  • 200 g Milda mat och bakmargarin
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk Kockens / Knorr kanel, malen
  • 50 g valnötter

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C. Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet på svag värme.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Rör ner mjölblandningen i äggsmetenoch sist chokladen.
    3. Klä en liten långpanna 20x30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan. Fördela nötterna i ett jämnt mönster över smeten.
    4. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös.
    5. Låt kakan svalna och bli rumstempererad. Skär kakan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar