ca 10-15 st
Ingredienser
- 200 g mörk choklad (64–70 %)
- 1 dl Milda mat & visp 26 %
- 15 g Milda Mat & Bakmargarin i folie
- ½ dl florsocker (kan uteslutas om likör används)
- 1 tsk kanel
- 1 tsk apelsincest +1,5 msk av saften
- 200-300 g vitchoklad, hackad
- florsocker att sikta över
Gör så här
- Hacka chokladen. Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt choklad, kanel och apelsincest, rör till en jämn smet. Låt smeten stelna i en bunke i kylen.
- När smeten har stelnat något, rulla till små kulor. Lägg tryfflarna på ett fat i frysen i några minuter.
- Lägg den vita chokladen i en bunke och smält chokladen i mikron och ripla över tryfflarna. Alternativ doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel i den vita chokladen, och lägg upp dem på ett bakplåtspapper, låt stelna i kylen. Garnera med florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar