Antal portioner:4
Färdigt på: 30 min
Ingredienser
Kakan
3 st ägg
1.5 dl strösocker
125 g mörk choklad
125 g smör
1.3 dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
50 g mörk choklad
2 msk honung
Tillbehör
Färska bär
3 st ägg
1.5 dl strösocker
125 g mörk choklad
125 g smör
1.3 dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
50 g mörk choklad
2 msk honung
Tillbehör
Färska bär
Gör så här
Kakan:Värm ugnen till 175 grader.
Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt.
Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten, rör sist i vetemjölet.
Häll upp i smord och mjölad form och grädda i cirka 15 minuter.
Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna.
Glasyr
Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.
Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna.
Tillbehör
Serveras med vispgrädde och färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar