fredag 7 oktober 2011

Italiensk chokladkaka

Italiensk chokladkaka

Antal portioner:4

Färdigt på: 30 min
Ingredienser

Kakan
3 st ägg
1.5 dl strösocker
125 g mörk choklad
125 g smör
1.3 dl vetemjöl

Glasyr
50 g smör
50 g mörk choklad
2 msk honung

Tillbehör
Färska bär

Gör så här

Kakan:
Värm ugnen till 175 grader.
 Blanda ägg och socker i en bunke och vispa lätt.
 Smält smör och choklad, blanda det i äggsmeten, rör sist i vetemjölet.
Häll upp i smord och mjölad form och grädda i cirka 15 minuter.
 Stjälp upp kakan på ett serveringsfat och låt den svalna. 
 Glasyr
Koka samman smör, choklad och honung i en gryta på svag värme.
 Häll glasyren på den avsvalnade kakan och låt den stelna.

Tillbehör
Serveras med vispgrädde och färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar