En oemotståndlig seg nöt- och chokladkaka som smälter i munnen.
Ingredienser
Bottnen
250 g salta jordnötter
1.7 dl råsocker
65 g smör
35 g vetemjöl
Chokladfyllningen
250 g mörk choklad, ca 70%
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g smör
Garnering
Jordgubbar
Hallon
1 dl florsocker
250 g salta jordnötter
1.7 dl råsocker
65 g smör
35 g vetemjöl
Chokladfyllningen
250 g mörk choklad, ca 70%
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
100 g smör
Garnering
Jordgubbar
Hallon
1 dl florsocker
Gör så här
1. Värm ugnen till 200 grader.2. Bottnen Lägg nötterna i en plastpåse och banka på dem med en kavel eller en tung kastrull så du får ett grovt kross.
3. Blanda nötkrosset med råsockret, smöret och mjölet.
4. Tryck ut i en 25 cm form med löstagbar kant.
5. Grädda 5 minuter i ugnen.
6. Låt svalna helt innan du häller i fyllningen.
7. Fyllningen Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
8. Koka upp grädden och häll över chokladen.
9. Rör till en slät smet.
10. Häll i äggulorna och smöret och rör igen till en slät smet.
11. Bred ut chokladsmeten över bottnen och ställ i kylen 2 timmar.
12. Garnera med bären och sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar