Är det svårt att få tag på jordgubbar kan tårtan
dekoreras med flisad mörk choklad och rivet citronskal eller krossad daim.
10 portioner
Ingredienser
4 st | äggvita |
---|---|
2 dl | strösocker |
3 dl | puffat ris |
1 tsk | smör, till långpannan |
Fyllning
4 st | äggula |
---|---|
1 dl | strösocker |
1 msk | vetemjöl |
1 dl | vispgrädde |
1 st | citron, pressad saft |
75 g | smör |
Garnering
3 dl | vispgrädde |
---|---|
1 pkt | jordgubbar, färska |
Gör så här
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Vispa äggvitorna till halvhårt skum, tillsätt socker och fortsätt vispa till hårt skum. Vänd ned riset. Bred ut smeten på smort bakplåtspapper i en 30 x 40 cm stor långpanna.
3. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme och 20 min. Låt tårtbottnen svalna lite i långpannan innan du vänder upp den och drar bort papperet.
4. Fyllning: Lägg allt utom smöret i en kastrull. Vispa och sjud tills krämen tjocknar, det är viktigt att den inte kokar. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Låt krämen kallna.
5. Garnering: Dela tårtbottnen på mitten och lägg krämen emellan. Vispa grädden och bred den ovanpå. Dekorera med jordgubbar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar