Ingredienser
500 g socker
750 g ljus sirap
3 dl vispgrädde
80 g glykos
50 g GourmetSmör
250 g mjölkchoklad
2 dl rostade, skalade hasselnötter
Gör så här
Koka socker, sirap, grädde och glykos.
Koka utan lock och rör om lite då och då tills smeten är 128°eller tills smeten håller kulprov; häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula, som skall vara fast till hård.
Ta av grytan från spisen och rör i rostade hasselnötter, smör och till sist mjölkchokladen.
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper och låt stelna ca åtta timmar. Skär kolan i önskade bitar.
Koka utan lock och rör om lite då och då tills smeten är 128°eller tills smeten håller kulprov; häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula, som skall vara fast till hård.
Ta av grytan från spisen och rör i rostade hasselnötter, smör och till sist mjölkchokladen.
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper och låt stelna ca åtta timmar. Skär kolan i önskade bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar