lördag 8 oktober 2011

Blåbärskakor

20-24 st
Det bra att byta ut blåbären mot andra bär, t.ex. hallon eller vinbär.

Ingredienser

  • 250 gram mjukt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1,5 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2-4 dl blåbär (frysta eller färska)

Gör så här

  1. Rör ihop smör och socker med elvisp.
  2. Blanda dom torra ingredienserna och rör ner i smeten.
  3. Rör till en jämn deg och forma degen till bollar som läggs i formar.
    Tryck en ordentligt stor grop i bollarna och fyll den med blåbären, 1-2 msk per form.
  4. Ställ gärna formarna i en muffinsplåt innan du gräddar dom så håller dom formen bättre.
    Grädda i 175-200 grader i ca. 15 minuter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar