lördag 8 oktober 2011

ca 20 st

Ingredienser
  • 300 g Odense mandelmassa Lyx
  • 150 g Odense nougat
  • 1 dl grädde
  • 50 g smör rumstempererat
  • 1 tsk honung
  • 20 st hasselnötter
  • 100 g Odense mörk choklad 70% eller mörka chokladknappar
  • 20 st små tartlettformar alternativt ischokladformar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kavla ut mandelmassan tunt och klä de små formarna på insidan.
  3. Baka av tills de får färg, ca 8 –10 min. Låt dem svalna.
  4. Skär nougaten i mindre bitar.
  5. Koka upp grädde med honung, slå den heta vätskan över nougaten, mixa med stavmixer eller visp, tillsätt smöret och mixa slät.
  6. Spritsa eller häll upp nougatmixen i varje tartlettskal. Lägg en hasselnöt i mitten på varje skal och ställ kallt att stelna.
  7. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och se även till att chokladens temperatur inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall, men fortfarande vara lätt att arbeta med.
  8. Spritsa som en peng ovanpå varje nöt. Ställ svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar