ca 20 st
Ingredienser
- 300 g Odense mandelmassa Lyx
- 150 g Odense nougat
- 1 dl grädde
- 50 g smör rumstempererat
- 1 tsk honung
- 20 st hasselnötter
- 100 g Odense mörk choklad 70% eller mörka chokladknappar
- 20 st små tartlettformar alternativt ischokladformar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kavla ut mandelmassan tunt och klä de små formarna på insidan.
- Baka av tills de får färg, ca 8 –10 min. Låt dem svalna.
- Skär nougaten i mindre bitar.
- Koka upp grädde med honung, slå den heta vätskan över nougaten, mixa med stavmixer eller visp, tillsätt smöret och mixa slät.
- Spritsa eller häll upp nougatmixen i varje tartlettskal. Lägg en hasselnöt i mitten på varje skal och ställ kallt att stelna.
- Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och se även till att chokladens temperatur inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall, men fortfarande vara lätt att arbeta med.
- Spritsa som en peng ovanpå varje nöt. Ställ svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar