10-12 bitar
Ingredienser
Pajbotten
100 g smör
2.5 dl vetemjöl
2 st äggulor
0.5 dl florsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
1 krm salt
Fyllning
3 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
1 krm salt
Till servering
Lättvispad grädde
100 g smör
2.5 dl vetemjöl
2 st äggulor
0.5 dl florsocker
0.5 dl kakao av god kvalitet
1 krm salt
Fyllning
3 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, 70 % kakaohalt
1 krm salt
Till servering
Lättvispad grädde
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
3. Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll till sist i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl.
4. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda i cirka 10 minuter.
5. Låt pajskalet svalna helt. Hetta under tiden upp grädden och låt smöret smälta däri.
6. Bryt i chokladen och rör tills den har smält. Rör i saltet.
7. Fyll det förgräddade pajskalet med tryffelsmeten och ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat. Garnera gärna med lite spritsad grädde och njut pajen rumstempererad med lättvis- pad grädde.
2. Skär smöret i kuber och kör mjöl och smör till en smulig massa i matberedare.
3. Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll till sist i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl.
4. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, och grädda i cirka 10 minuter.
5. Låt pajskalet svalna helt. Hetta under tiden upp grädden och låt smöret smälta däri.
6. Bryt i chokladen och rör tills den har smält. Rör i saltet.
7. Fyll det förgräddade pajskalet med tryffelsmeten och ställ in pajen i kylen minst 1 timme tills fyllningen har stelnat. Garnera gärna med lite spritsad grädde och njut pajen rumstempererad med lättvis- pad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar