Receptet kommer ifrån http://www.brodpassion.se/2011/04/24-timmarssurdegskanelbulle.html
Så här gjorde det:
Kl 08 blandade degen utan smör. Kl 08.30 knådade degen med smöret i.
Kl 18 stoppade i kanelsmöret och knöt bullarna (se film nedan).
Kl 08 Penslade bullarna med vatten och ströade över pärlsocker.
Baka på 200 °C i ungefär 12 minuter.
Pensla med sockerlag DIREKT när de kommer ut från ugnen.
Låt de svalna i 30 minuter. 700 g vetemjöl, gärna ekologiskt och utan tillsatser
3,5 dl mjölk
100 g cassonadesocker (råsocker)
1 ägg
10 g salt
10 g grovkrossade kardemummakärnor
40 till 80g aktivt flytande surdeg
-Blanda ihop i en stor skål och låt degen vila i 30 minuter täckt av en duk.
100 g osaltat smör
-Slå på det kylskåpskalla smöret med en kavel för att bryta ner den. Smöret ska vara mjukt och kallt.
-Inkorporera smöret i kanelbulledegen och knåda några minuter tills degen blir len och elastisk. Knådningsmetod finner du länkad på receptets urskprunglinga hemsida.
Låt degen vila lite grann och förbered fyllningen och sockerlagen under tiden.
Fyllningen:
Fyllningen:
250 g rumstempererat osaltat smör
100 g strösocker
25 g kanelpulver
-Blanda alla ingredienserna i en skål med en träslev.
Sockerlag:
2dl vatten
220g cassonadesocker (råsocker)
-Koka i en kastrull (Sockerlagen kommer behövas dagen efter direkt efter bakningen)
Dags att forma bullarna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar