fredag 7 oktober 2011

hallon och chokladtårta

 
Ingredienser:

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
2 ägg
2 dl vetemjöl
Fyllning
150 g hallon
3 msk vispgrädde
200 g vit choklad
1/2 tsk vaniljpulver
200 g philadelphia färskost

Botten:
Smält smöret, rör ner socker, kakao och vanilj. Rör ner äggen ett i taget och sist mjölet. Häll smeten i en smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 19 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
Koka upp hallonen och mosa dem nogrannt. Rör ner grädde och vaniljpulver, låt puttra någon minut så att det förlorar lite vätska. Dela choklade i små bitar och rör ner tills det smält. Rör sist ner philadelphiaosten. Häll den färdiga krämen över kakan som fortfarande står i springformen. Borsta bort ev överflödigt ströbröd från formen först bara. Ställ i kylen över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar