Ingredienser:
200 g smör5 st ägg
4 dl socker
2 dl mjölk
240 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
100 g 70% choklad
Glasyr
100 g smör3 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk vatten
5-6 dl florsocker
Ett par droppar hushållsfärg
+ Strössel & apelsinskal till garnering
Vispa ägg och socker poröst. Finhacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i äggblandningen, blanda väl. Tillsätt smör, mjölk och choklad. Rör till en jämn smet. Grädda i bakplåtsklädd långpanna (25x30cm). I mitten av ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr: Smält smöret, tillsätt vatten, apelsinjuice och hushållsfärg. Sikta i florsockret och rör till en jämn smet. Bred glacyren över kakan, garnera och ställ kallt tills det är dags att skära upp kakan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar