Botten:
150 gram smör
1 dl kakao 3 st ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2.5 dl vetemjöl
Cheesecakefyllning
150 gram cream cheese
1st äggula3msk florsocker
1.5 mskvaniljsocker
Garnering
1 näve styckfrysta hallon
Gör så här
Smält smöret och vispa ned kakaon. Rör till en slät smet och låt sedan svalna.
Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker
Blanda ner mjölet i i äggsmeten tillsammans med smör & kakaoblandningen. Blanda runt med en slickepott.
Smöra en rund kakform med löstagbar botten. Bröa med kokosflingor. Häll ned smeten i formen.
Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör till en slät kräm/smet. Klicka fyllningen över smeten. Dra lätt med en gaffel så kakan blir lite marmorerad. Strö över hallonen.
Grädda i mitten av ugnen, 150 grader i ca 30 minuter. Den kommer vara geggig i mitten, men låt den svalna i kylen i ett par timmar (helst under natten) så blir den "fastare" i konsistensen och väldigt mumsig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar