fredag 7 oktober 2011

Halloncheesecake

12 portioner/st.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och rör ner i kexsmulorna. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter.
3. Blanda kesella, färskost, socker, majsstärkelse och vaniljsocker med elvisp till en jämn smet.
4. Vispa i äggen och tillsätt grädden under vispning. Smält chokladen i vattenbad och rör ner i smeten.
5. Häll smeten i formen och strö över hallon. Grädda i ca 30 minuter.
6. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter. När kakan svalnat ställ in i kylen och låt stå i minst 5 timmar innan servering.
Serveringsförslag: Färska hallon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar