1 pkt mjuka tacoskal, helst stora
1 pkt taco kryddmix
1 burk tacosås (klassisk tacosalsa)
1 hackad purjolök
1 burk (2,5 dl) crème fraiche
1 dl grädde1 pkt philadelphiaost
1 burk majs
salt
grovmalen svartpeppar
ca 3 dl riven ost
1 extra burk tacosås
lite exra riven ost till översta lagretBörja med att hacka och bryna purjolöken, tillsätt sedan köttfärsen, kryddmixen och sedan tacosåsen.
I en bunke vid sidan av - rör samman crème fraiche, grädde, riven ost, philadelphiaost och majs, och krydda med salt och peppar. Lägg ett tacoskal på en plåt, utan kanter, med bakplåtspapper och bre på köttfärsröra. Lägg på ett skal, och bre på oströra. Lägg på ett nytt skal, och bre på tacosås från den extra burken. Sedan är det bara att varva och bygga på tills ingredienserna tar slut.
Ifall tårtans kanter börjar slutta för mycket nedåt och det känns riskabelt att stå och bre på fyllning högst upp, bre då på fyllning på varje skal innan du lägger det överst. På det sista och översta lagret - garnera med lite extra riven ost. Spetsa gärna tårtan med några grillspett ifall du har några, så glider inga av tårtans lager omkring. Gratinera i mitten av ugnen på 225C i ca 20 min, tills osten har fått fin färg. Låt tacotårtan stå orörd i 10 minuter innan du skär i den, så kommer den att hålla formen fint. Servera med sallad och njut av hur hiskeligt gott det är med tacotårta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar