onsdag 5 oktober 2011

Blåbärs och hallon paj

Världens godaste hallon- och blåbärspajFör 4-6 personer.

   
 
 

Ingredienser

Fyllning:
1 l blandade blåbär och hallon
2 msk vetemjöl
½ dl socker

Smuldeg:
1 dl socker
4 dl vetemjöl
2 dl flytande margarin

Gör så här

Ställ ugnen på 200°C.
Smörj pajformen.
Fyllningen:
Blanda ihop bären med mjöl och socker i en bunke.
Blanda ihop smör, socker och vetemjöl och blanda ihop det till en deg.
Dela degen i två delar. Den ena plattar man ut och använder som botten och väggar i pajformen. Häll ner bärblandningen i pajformen och täck över med resten av smuldegen.
Låt stå ugnen i 15-20 minuter.
Serveras med vaniljsås, grädde eller glass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar