lördag 8 oktober 2011

Fudgekaka med daimganache

Fudgekaka med daimganache


8-10 portioner

Ingredienser

150 g mjukt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
100 g smält, mörk choklad
3 msk grädde

Daimganache:
200 g Marabou daim, chokladkaka
3 dl grädde

Gör så här

Smörj och bröa en springform.
Vispa mjukt smör och strösocker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det och vänd ihop smeten tillsammans med smält choklad och grädde.
Grädda i 175º i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara nätt och jämt genomgräddad. Låt kallna.
Hetta upp grädden till ganachen, den får inte koka. Ta undan 3 rutor av chokladen till dekoration och smält resten i den heta grädden. Låt svalna. Ställ i kylskåp över natten eller gör som jag, ställ den i frysen tills den är riktigt kall. Den får inte frysa.
Vispa upp ganachen till fluffig och bredbar konsistens. Bred över den kalla kakan och dekorera med hackad daimchoklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar