8-10 portioner
Ingredienser 150 g mjukt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
½ tsk bakpulver
100 g smält, mörk choklad
3 msk grädde
Daimganache:
200 g Marabou daim, chokladkaka
3 dl grädde
Gör så här
Smörj och bröa en springform.
Vispa mjukt smör och strösocker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det och vänd ihop smeten tillsammans med smält choklad och grädde.
Grädda i 175º i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara nätt och jämt genomgräddad. Låt kallna.
Hetta upp grädden till ganachen, den får inte koka. Ta undan 3 rutor av chokladen till dekoration och smält resten i den heta grädden. Låt svalna. Ställ i kylskåp över natten eller gör som jag, ställ den i frysen tills den är riktigt kall. Den får inte frysa.
Vispa upp ganachen till fluffig och bredbar konsistens. Bred över den kalla kakan och dekorera med hackad daimchoklad.
Vispa mjukt smör och strösocker poröst. Tillsätt 1 ägg i taget under fortsatt vispning.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det och vänd ihop smeten tillsammans med smält choklad och grädde.
Grädda i 175º i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kakan ska vara nätt och jämt genomgräddad. Låt kallna.
Hetta upp grädden till ganachen, den får inte koka. Ta undan 3 rutor av chokladen till dekoration och smält resten i den heta grädden. Låt svalna. Ställ i kylskåp över natten eller gör som jag, ställ den i frysen tills den är riktigt kall. Den får inte frysa.
Vispa upp ganachen till fluffig och bredbar konsistens. Bred över den kalla kakan och dekorera med hackad daimchoklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar