fredag 7 oktober 2011

Hallonrutor- randiga

20 portioner/st.
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gram smör
1 st ägg
Fyllning
1,5 dl - 2 dl hallonsylt
GÖR HÄR
1. Blanda samman ingredienserna till degen. Använd gärna matberedaren. Kör i så fall bara precis samman till en deg. Låt vila svalt ca 20 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Kavla och tryck ut ca 3/4 av degen i en långpanna, ca 25x35 cm, klädd med bakpapper. Bred på sylten.
4. Kavla resten av degen och skär ut smala längder. Lägg dem diagonalt på kakan i ett rutmönster.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Skär i rutor medan kakan fortfarande är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar