fredag 7 oktober 2011

Mandelkronor

ca 16 st

Ingredienser mördeg

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 tsk socker
1 tsk vatten
Ingredienser Fyllning
200 g mandel
2 dl socker
2 krm bakpulver knappt
2 ägg
100 g smör
ev 1 ägg till pensling
Garnering
florsocker

Gör så här


Häll mjöl och socker i en matberedarens skål, lägg i smöret skuret i mindre bitar och droppa i vattnet. Kör tills degen formar sig till en boll, ca 20 sek. Låt vila någon timme i kylskåp.
Forma mördegen till en rulle och skär den i 20 bitar. Tumma ut 16 av dem tunt i engångsformar av aluminium, muffinsstorlek. Rulla resten av degen till smala längder och skär dem i 32 st ca 5 cm långa bitar.

Hacka mandeln, tillsätt sen socker, bakpulver, ägg och smör. hacka i hop till en jämn smet och fördela i formarna. Lägg de små degbitarna i kors över fyllningen och tryck fast dem lätt. Pensla ev. med ägg och grädda 15-20 min i 175 grader. Sikta ev över florsocker när kakorna kallnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar