lördag 8 oktober 2011

Klenätter

25 st
Ingredienser

  • 50 gr smör
  • 2 st äggulor
  • 3 msk socker
  • 1 msk saft av citron
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Fritering
  • 1 1/2 dl olja
  • Garnering
  • florsocker

Gör så här

  1. Smält matfettet i en kastrull.
    Låt matfettet svalna.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt, gärna med elvisp.
    Tillsätt matfett, citronsaft och vetemjöl och blanda ihop till en fast deg.
  3. Kavla ut degen till en tunn platta på mjölad arbetsbänk. Skär ut remsor, ca10x3 cm med hjälp av en sporre eller vass kniv. Skär en skåra mitt i remsan och vrid den ut och in.
  4. Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 180°C.
    Fritera ett par klenäterna åt gången i 2-3 min. Ta upp dem med hålslev. Låt kallna på papperskläddgaller.
  5. Sikta över florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar