25 st
- 50 gr smör
- 2 st äggulor
- 3 msk socker
- 1 msk saft av citron
- 1 1/2 dl vetemjöl
- Fritering
- 1 1/2 dl olja
- Garnering
- florsocker
Gör så här
- Smält matfettet i en kastrull.
Låt matfettet svalna. - Vispa äggulor och socker pösigt, gärna med elvisp.
Tillsätt matfett, citronsaft och vetemjöl och blanda ihop till en fast deg. - Kavla ut degen till en tunn platta på mjölad arbetsbänk. Skär ut remsor, ca10x3 cm med hjälp av en sporre eller vass kniv. Skär en skåra mitt i remsan och vrid den ut och in.
- Hetta upp oljan i en fritös eller stor gryta till 180°C.
Fritera ett par klenäterna åt gången i 2-3 min. Ta upp dem med hålslev. Låt kallna på papperskläddgaller. - Sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar