För 4-8 personer.
Ingredienser
Havrefras:
25 g smör
3 msk strösocker
2 dl havregryn
Rårörda hallon:
250 g frysta hallon, tinade
1 1/4 msk florsocker
Vaniljfluff:
2 äggulor
2msk socker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Gör så här
Havrefras: Smält smör i en stekpanna, tillsätt socker och havregryn och rör om. Rosta försiktigt till sockret smälter och havregrynen blir gyllenbruna. Vakta noga så att det inte bränns. Häll över på fat och låt svalna.
Rårörda hallon: Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
Vaniljfluff: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
Bottna fyra (tog 8 små glögg-glas) glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras.
Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.
Rårörda hallon: Rör hallon och florsocker i en skål tills sockret har smält.
Vaniljfluff: Vispa äggulor, socker och vaniljsocker ordentligt tills det är ljust och fluffigt och sockret har löst sig helt. Vispa grädden styv i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.
Bottna fyra (tog 8 små glögg-glas) glas med rårörda hallon, häll på ett lager havrefras, klicka på vaniljfluff och toppa med ytterligare fras.
Lägg några färska hallon på toppen som dekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar