Ingredienser
- 2 ½ dl vetemjöl
- ½ msk bakpulver
- 1 dl strösocker
- 1 nypa salt
- 1 st ägg
- 2 msk matolja eller flytande margarin/smör
- 1 1/4 dl mjölk eller crème fraîche
- ½ liten burk naturell keso
- 2 dl frysta eller färska hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 175°C. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Vispa ihop resterande ingredienser (utom hallon!) med elvisp i en skål.
Rör ner mjölblandningen i smeten och rör smeten slät.
Fyll muffinsformar med smeten och tryck ner några hallon i varje muffin.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter (känn med provsticka att de är torra inuti).
Ta ut plåten från ugnen, låt den stå 5 minuter och låt sedan muffinsen svalna på galler.
Går utmärkt att frysa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar