lördag 8 oktober 2011

Hallonmuffins med keso

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ msk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 st ägg Lätt uppvispat
  • 2 msk matolja eller flytande margarin/smör
  • 1 1/4 dl mjölk eller crème fraîche
  • ½ liten burk naturell keso
  • 2 dl frysta eller färska hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.

Vispa ihop resterande ingredienser (utom hallon!) med elvisp i en skål.

Rör ner mjölblandningen i smeten och rör smeten slät.

Fyll muffinsformar med smeten och tryck ner några hallon i varje muffin.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter (känn med provsticka att de är torra inuti).

Ta ut plåten från ugnen, låt den stå 5 minuter och låt sedan muffinsen svalna på galler.

Går utmärkt att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar