1 paket digestivekex100 g smält smör
Fyllning
600 g philadelphiaost eller annan cream cheese3 st ägg1 burk kondenserad mjölk (ca 395 g)1 tsk vaniljsocker1 burk konserverade aprikoser à 425 g4 dl hallon
Gör så här
Värm ugnen till 175 grader.
Täck botten av en ugnsfast form, cirka 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.
Mixa digestivekex och smör i en matberedare. T
ryck ut blandningen i formen och låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
Vispa ihop cream cheese och ägg.
Tillsätt kondenserad mjölk och vaniljsocker. Blanda till en slät smet.
Låt aprikoshalvorna rinna av och fördela dem i formen.
Strö över hallonen och häll försiktigt över smeten.
Grädda i ca 45 minuter.
Fyllningen ska vara lite lös när den tas ut, den stelnar när den svalnar.
Låt kakan kallna helt och skär den sedan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar