söndag 30 september 2012

Chokladfondant med limecrème

4 portioner
Ingredienser
Chokladfondant
75 g smör
100 g choklad, mörk
2 st ägg
4 msk strösocker
smör och kakao till formarna
Limecrèmen
3 msk Philadelphia
0.5 msk socker
1 st lime, saft och rivet skal efter smak

Gör så här
Chokladfondant
Ugnsvärme 175 grader.
Smörj 4st formar med smör och pudra i kakao.
Smält samman smöret och chokladen på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda äggsmeten med chokladsmeten och fyll formarna. Lämna en centimeter då fondanten höjer sig lite i ugnen.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka. 12 minuter.
Limecrèmen
Blanda samman ingredienserna och smaka av.
Serveras med färska hallon och vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar