Ingredienser
Kaka:
6 1/2 dl mjöl
1 dl socker
225 g smör
Kolasmet:
175 g smör
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk sirap
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull.
Låt koka på svag värme i nästan en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.
Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen.
Bred såsen över den förgräddade kakan.
Smält chokladen i vattenbad på spisen.
Bred den över kolasåsen när den stelnat något.
När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.
När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar