En stor rund sockerkaksform på cirka 2 liter behövs
Ingredienser:
5 ägg
3 dl strösocker
300 gram philadelphiaost/mascarponeost
5 dl vispgrädde
300 gram digestivkex
2 dl blåbär
3 dl strösocker
300 gram philadelphiaost/mascarponeost
5 dl vispgrädde
300 gram digestivkex
2 dl blåbär
Garnering :
vitchoklad
massa färska blåbär.
Gör så här:
Krossa / smula digestivkexen.
Separera äggulor och äggvitor i olika skålar.
Krossa / smula digestivkexen.
Separera äggulor och äggvitor i olika skålar.
OBS!viktigt att det inte kommer någon äggula i vitorna.
Mixa blåbären till slätt. Vispa äggulor och socker poröst,
Mixa blåbären till slätt. Vispa äggulor och socker poröst,
rör sesan ner philadelphiaosten till en slät smet, vänd även i blåbärspuren.
Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggule-smeten.
Vispa grädden fluffig och vänd ner i äggule-smeten.
Skölj visparna och torka ordentligt innan du vispar äggvitorna till ett hårt fast skum.
Vänd ner äggvitan i smeten , försiktigt. Så lite som möjligt.
Vänd ner äggvitan i smeten , försiktigt. Så lite som möjligt.
Men tills den blandats om.
Börja med digestivkex , och avsluta med kex.
Börja med digestivkex , och avsluta med kex.
Men varva sedan smeten med kexen- så får du ett vackert mönster.
Ställ sedan in formen i frysen i minst 4 timmar innan servering.
För att enklast få loss cheesecaken från formen,
För att enklast få loss cheesecaken från formen,
skölj formens utsida med hett vatten en kort stund.
Låt stå framme tjugo minuter innan servering.
Låt stå framme tjugo minuter innan servering.
Hyvla vit choklad över och servera med massa blåbär.
Recpetet kommer ifrån Jennys matblogg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar