Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar stött i mortel.
Ingredienser:
300 g | hallon |
---|---|
5 dl | vispgrädde |
5 st | äggulor |
1 dl | florsocker |
1 tsk | vaniljsocker |
50 g | maränger, grovt krossade |
1 msk | lakritsströssel, eller 4 krossade turkisk peppar |
Gör så här:
Passera hallonen genom en finmaskig sil.Vispa grädden.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum.
Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten.
Spara några till garnering.
Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar.
Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret.
Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering.
Garnera med krossade maränger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar