Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar stött i mortel.
Ingredienser:
| 300 g | hallon |
|---|---|
| 5 dl | vispgrädde |
| 5 st | äggulor |
| 1 dl | florsocker |
| 1 tsk | vaniljsocker |
| 50 g | maränger, grovt krossade |
| 1 msk | lakritsströssel, eller 4 krossade turkisk peppar |
Gör så här:
Passera hallonen genom en finmaskig sil.Vispa grädden.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum.
Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten.
Spara några till garnering.
Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar.
Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret.
Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering.
Garnera med krossade maränger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar