söndag 30 september 2012

Hallon- och salmiakparfait

8 portioner
Hittar du inte salmiakströssel går det bra med turkisk peppar stött i mortel.

Ingredienser:                          
300 g hallon
5 dl vispgrädde
5 st äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g maränger, grovt krossade
1 msk lakritsströssel, eller 4 krossade turkisk peppar

Gör så här:
Passera hallonen genom en finmaskig sil.Vispa grädden.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker till ett pösigt skum.
Blanda ner hallonpurén. Vänd ner grädden och marängerna i smeten.
Spara några till garnering.
Häll glassmeten i en 2-liters form eller portionsformar.
Varva med lakrits och strö det sista på det översta lagret.
Ställ formen minst 5 timmar i frysen.
Ta fram parfaiten och låt den stå i kylskåpet ca 15 min före servering.
Garnera med krossade maränger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar