lördag 8 september 2012

Leilas New York cheesecake med blåbär


Ingredienser

300 g digestivekex150 g osaltat smör1 dl strösocker1 dl majsmjöl2 tsk vaniljsocker600 g Philadephia2.5 dl kesella 10%3 st ägg1 dl vispgrädde200 g vit choklad (gärna med citron/limesmak)1 dl frysta blåbär

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smält smöret.
Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret.
Packa blandningen hårt en form med löstagbar botten.
Grädda botten i 10 minuter och låt den svalna.
Blanda socker, majsmjöl och vaniljsocker i en skål.
Häll i kesella och färskost och vispa krämigt med en elvisp.
Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning.
Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner den i smeten.
Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen.
Grädda kakan i 30 minuter.
Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli för bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i 30 minuter.
Låt cheesecaken stå i kyl över natten eller 6-8 timmar
för att den ska sätta sig och bli lättare att skiva upp i snygga bitar.
 
Tips
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn,
höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar