söndag 9 september 2012

Brownies

Ingredienser:
Browniebotten
120 gram mörk choklad
100 gram smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
 
Hallonmousse
1 pkt (250 gram) frysta tinade hallon
1 dl gelesocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Garnering : Vispad grädde och hallon
 
Gör så här :
Sätt ugnen på 175 grader.
Börja med browniebotten,
bryt chokladen i bitar och smält smöret & chokladen över ett vattenbad.
Ta bort från värmen och tillsätt socker, och rör tills det fördelat sig jämnt.
Tillsätt äggen , ett i taget och rör om. Blanda ner vaniljsocker och salt.
Vänd sist ner mjölet.
Smörj en form med avtagbara kanter ( 22 cm )
klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i botten på formen.
Häll i smeten och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 25- 30 minuter. Låt svalna.
HallonmoussenMixa hallonen med en stavmixer, passera genom en sil.
Koka upp den släta hallonkrämen med gelesocker, och ta bort från värmen.
Rör ner vaniljsocker.
Vispa grädden fluffig, och vänd sedan ner grädden i hallongelen då den har börjat stelna något,
den ska fortfarnade vara något rinnig.
Bred hallonmousseb över kakan medan formens kanst sittr kvar.
Låt stå minst tre timmar i kylskåpet. Men gärna över natten.
Innan servering, lossa på kanten , spritsa en kant med grädde och dekorera med hallon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar