lördag 8 september 2012

persikoglass, frisk

ca 8 dl glass

Ingredienser

ca 200 g kondenserad mjölk, väl kyld
2 dl väl kyld vispgrädde
1/2 tsk vaniljsocker
ca 2 dl mosad färsk persika utan skal
1/2 dl socker (mkt mindre vid kons. persikor!)
1 1/2 dl standard mjölk

 

Gör så här

Viktigt att alla ingredienserna är väl kylda!
Ställ gärna den kondenserade mjölken i frysen 1 timme innan.
Kör persikorna i mixer/beredare till en puré.
(går också att använda motsvarande mängd avrunna mosade
konserverade i sockerlag, ca 5-6 st halvor)
Ställ kallt.
Vispa grädden till hårt skum med vaniljsockret och
vispa ner den kondenserade mjölken i den.
Blanda ner de mosade persikorna och den kalla standardmjölken. 
Frys in i form minst 4 timmar och ta ut ca 1/2 timme innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar