tisdag 18 september 2012

Hallon och blåbärsgrottor

ca 25 st

250 gram smör
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver

Fyllning
3 dl Djupfrysta hallon och blåbär
2 tsk vaniljsåspulver
2 tsk socker

 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 200 grader.
Rör samman matfett och socker.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg.
 Forma degen till en längd på mjölat bakbord och skär upp i bitar.
Lägg en degbit i varje form och tryck en fördjupning i mitten på varje.
Skaka samman bären med vaniljsåspulver och socker i en plastpåse
och fördela jämnt i kakornas fördjupningar.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar