Ingredienser:
ca 10 st digestivekex
ca 2 msk smält smör
100 g mörk choklad (blockchoklad går bra)
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
en näve Marianne
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kexen i en plastpåse och krossa dem tillsätt smöret.
Tryck ut massan i en smord springform.
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret (i mikron eller vattenbad).
Vispa ägg och socker fluffigt och vitt.
Sikta ner mjölet omväxlande med den smälta choklad och smörblandningen.
Krossa Mariannegodisarna och rör ner i smeten.
Häll smeten i formen över Digestivekrosset.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 11 minuter.
Pudra ev. på lite florsocker när den har svalnat. Förvara i kylskåp, den är godast kall.
För er som gillar grädde så passar det bra till
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar