3 dl vetemjöl2 msk strösocker125 g smör1 st äggFyllning
300g hallon50 g smör3 dl kokosflingor1 st ägg1 dl strösocker75 g vit chokladTill servering
lättvispad grädde
Gör så här
Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform med hög kant, ca 20-22 cm i diameter.
Nagga och ställ in den i kylen i 30 minuter.
Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet på 200° i ca 10 minuter.
Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna.
Vispa ägg och socker vitt. Blanda samman smörblandningen med äggblandningen.
Fördela hallonen i pajskalet och häll kokosblandningen över.
Grädda pajen på 200° i ca 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk.
Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad.
Gratinera på 250 ° i fyra minuter tills chokladen smält.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar