Ingredienser
Kexbotten
400 g digestivekex200 g smörFyllning
600 g philadephiaost2.5 dl kesella, 10 %2 tsk vaniljsocker1.5 dl strösocker4 st ägg, ekologiska1 dl vispgräddeChocolate swirl
150 g mörk choklad, av bra kvalitet, 60 %3 msk espresso
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda botten i mitten av ugnen i cirka 10 minuter, låt svalna.
Sänk ugnstemperaturen till 140 grader.
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
Blanda i strösocker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
och blanda ner kaffet.
Dela upp smeten i 2 skålar och blanda ner den varna chokladen i den ena smeten.
Varva smeterna om varandra över kexbotten.
Dra ett mönster med en kniv eller tandpetare genom smeten (typ tigerkaka)
Grädda kakan i cirka 1 ½ timme tills den stannat helt.
Låt svalna och servera kakan ljummen eller kylskåpskall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar