Ingredienser:
200 gsmör
4 st ägg, stora4dl strösocker7 dl vetemjöl (480 g)1 tsk bakpulver1 msk kardemumma, finstött2 dl mjölk225 g färska hallon eller frysta otinade100 g vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner det smälta smöret.
Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner i -smeten.
Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna, cirka 30 × 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Strö över hallonen.
Grädda på nedersta falsen i ugnen i 20 minuter tills kakan börjar få färg.
Med färska bär kan gräddningstiden bli något kortare.
Hacka chokladen och strö den över kakan.
Grädda i ytterligare cirka 5 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar