ca
20-25 bitar
Ingredienser:
200 g smör
200 g smör
3 dl
socker
4
ägg
5 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
lite
salt
1 dl
valfri grädde
smaksättning 1
finrivet
skal av 1 apelsin
1 tsk
vaniljsocker
smaksättning 2
4 msk
kakao
Gör så här:
Rör rumsvarmt smör och socker poröst med t ex en slev.
Rör rumsvarmt smör och socker poröst med t ex en slev.
Byt till slickepott och tillsätt ett ägg i taget, rör till en smidig smet.
Sikta ner mjöl och bakpulver och tillsätt salt och
grädde.
Rör försiktigt så allt blandar sig.
Smaksätt 2/3 av smeten med
apelsinskal och vaniljsocker och
den sista 1/3 av smeten med kakao.
Smöra och
bröa en form
Bred ut den ljusa smeten och
klicka ner kakaosmeten. Ta gärna hjälp av en gaffel.
Grädda längst ner i ugnen, 200 grader,
i 20-25 minuter. ´
Skär upp kakan när den svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar