tisdag 18 september 2012

ca 20-25 bitar
Ingredienser:
200 g smör
3 dl socker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
lite salt
1 dl valfri grädde
smaksättning 1
finrivet skal av 1 apelsin
1 tsk vaniljsocker
smaksättning 2
4 msk kakao
 
Gör så här:
Rör rumsvarmt smör och socker poröst med t ex en slev.
Byt till slickepott och tillsätt ett ägg i taget, rör till en smidig smet.
Sikta ner mjöl och bakpulver och tillsätt salt och grädde.
Rör försiktigt så allt blandar sig.
Smaksätt 2/3 av smeten med apelsinskal och vaniljsocker och
den sista 1/3 av smeten med kakao.
Smöra och bröa en form
Bred ut den ljusa smeten och klicka ner kakaosmeten. Ta gärna hjälp av en gaffel.
Grädda längst ner i ugnen, 200 grader, i 20-25 minuter. ´
Skär upp kakan när den svalnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar