10 - 12 portioner
Ingredienser:
100 gram | ||||||||
100 gram | ||||||||
3 st | ||||||||
1 dl Glassen:
|
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum,
rör försiktigt ner socker, nötter och choklad.
Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
Låt svalna.
Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt.
Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.
Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar