söndag 9 september 2012

Hallonglasstårta


10 - 12 portioner

Ingredienser:
100 gram
100 gram
3 st
1 dl

Glassen:
                           
200 gram
3 st
1 dl
2 dl
1 dl

Gör så här:
 Sätt ugnen på 175 grader.
Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
Grovhacka nötter och choklad. Vispa äggvitorna till hårt skum,
rör försiktigt ner socker, nötter och choklad.
Häll blandningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
Låt svalna.
Mixa och sila hallonen. Vispa äggulor och socker fluffigt.
Vispa grädden. Blanda hallon, äggsmet och kesella, rör till sist försiktigt i grädden.
Häll glassblandningen över botten och frys i minst 4 timmar.
Ta fram och garnera tårtan minst 30 minuter före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar